Wat is tennis?

Tennis is een sport dat je speelt met twee of vier spelers. Tennissen met twee spelers noem je enkelen. Dit is het meest voorkomende spel. Tennis spelen met vier personen noem je dubbelen. Bij een enkel en dubbel spel zijn de regels anders. In dit artikel geven wij meer informatie over het spel tennis.

Tennis is begonnen in de 12de eeuw. Toen der tijd speelden ze nog niet met een racket maar sloegen ze de bal met de palm van de hand. Pas later in de tijd gebruikten ze tennis rackets om de bal over het net te slaan.

Bij tennis probeer je de bal met een racket over het net te slaan. Wanneer de bal binnen de lijnen en de tramrails valt, is de bal goed en is het aan de tegenpartij om hem terug te slaan. Op deze manier krijg je een tennis wedstrijd. Wanneer jij of je tegenstander de bal uit slaat of in het net, dan is het 15-0. Wanneer je 4x als eerst een punt maakt heb je een game. Het kan ook voorkomen dat jij en de tegenstander beiden 3x een punt maken. Wie daarna achter elkaar twee punten maakt wint de game. Bij 6 gewonnen games heb je een set. Wanneer je 2 of 3 sets wint, heb je de wedstrijd gewonnen.

Het spelen van tennis kan zeer lucratief zijn. De professionals verdienen jaarlijks miljoenen euro’s met spelen en winnen van toernooien.