Conditietraining tennis

Om het spel tennis te spelen heb je een goede conditie nodig. Een goede conditie zorgt ervoor dat je sneller bij de bal bent en zodoende de bal beter kunt slaan. Een bal sla je namelijk het best als je hem in de hart van de bal raakt. Om tot dit juiste punt te komen moet je een goede conditie hebben om zodoende snel bij de bal te kunnen komen.

Trainingen om een goede conditie te krijgen is:
– touwtje springen: touwtje springen is niet alleen goed voor de condititie maar hier wordt je ook nog is lichtvoetig van. Dit betekend dat je continu op je voorvoeten staat waardoor je sneller kunt bewegen.
– hardlopen: hardlopen moet je altijd doen met speciaal geprepareerde hardloopschoenen. Anders is de kans op blessures aanzienlijk.
– fietsen: een stuk fietsen waar bijvoorbeeld bergen of heuvels voorkomen is het best. Zodoende train je je beenspieren maar ook je conditie.
– roeien: roeien is een sport waarbij je je hele lichaam gebruikt. Zowel je bovenlichaam (vooral armen en rug) als je onderlichaam (denk aan benen en kuiten).

Een goede conditietraining bestaat uit diversiteit. Zorg er dan ook voor dat je regelmatig een verschillend conditietraining doet.